Bijna glasvezel???

iedereen heeft het vast al gehoord, de 30% is nog niet gehaald.

De titel van het bericht van Reggefiber was:

Bijna glasvezel in De Weide en Erflanden.
Inschrijftermijn verlengd tot 16 maart.

Helaas is er nergens te vinden hoeveel procent er nou eigenlijk wel gehaald is.
Na herhaaldelijk vragen aan Reggefiber kreeg ik uiteindelijk als antwoord:

Helaas kan ik geen percentages noemen.

Daar moeten we het dus mee doen. Tot zover de transparantheid van het bedrijf.

Buiten het feit dat ik dit uitermate teleurstellend vind wil ik iedereen wel oproepen om een contract te gaan overwegen en/of afsluiten. Buiten het feit van snelheden en andere voordelen is het ontzettend belangrijk dat we geen monopolist op het gebied van internet hebben in Hoogeveen. En het is nog goedkoper ook (afhankelijk van wat je nu hebt tenminste).

Daarnaast zit ik er aan te denken om hier binnenkort een poll neer te zetten, zodat mensen kunnen aangeven of ze een contract heb afgenomen. Dan krijgen we misschien wat meer inzicht in de getallen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

8 reacties op Bijna glasvezel???

 1. Frank schreef:

  Hebben ze het ooit niet verlengd?

 2. Pim schreef:

  Dat Reggefiber de resultaten niet wenst te geven zegt al veel. Immers, was het bijvoorbeeld 26% geweest dan hadden ze de burgers wel aangespoord de laatste 4% vol te maken. Ik krijg de indruk dat het aantal inschrijvingen ver onder de verwachtingen zit. Maar dat had ik eigenlijk wel werwacht. Enerzijds omdat we hier in een Ziggo gebied zitten, met als gevolg dat mensen die een Ziggo abonnement hebben niet gauw zullen overstappen, omdat de HD TV kwaliteit van deze partij ver uitsteekt boven die van glasaanbieders. (Ik zelf zit niet bij Ziggo). Anderzijds omdat de acquisitie van de providers zeer matig is. Kreeg de laatste tijd nogal veel reclame door de brievenbus, met o.a. de melding “wij komen binnenkort bij u aan de deur”. Slechts 2 dagen voor het verstrijken van de gestelde termijn kwamen er twee heren i.o.v. KPN aan de deur met de vraag over te stappen op glasvezel. Na een technische vraag over HD TV moesten zij het antwoord schuldig blijven, en dropen zij af na het advies van mij eerst hun huiswerk te doen. De andere providers zijn niet bij mij aan de deur geweest. De bezoeken van burgers aan de verplaatsbare infowinkel van KPN aan de Weide was mijns inziens bedroevend slecht. Telkenmale als ik daar langs kwam stonden de KPN medewerkers doelloos zich te vervelen, hetgeen overigens ook gold voor de medewerkers van Reggefiber welke op maandag en dinsdag in de Weide stonden met hun mobiele promowagen. Kortom, ik ben bang dat de burgers enig argwaan hebben, enerzijds gevoed door programma’s van Kassa en Radar, anderzijds door social media en internet.

 3. Henk schreef:

  Reggefiber heeft nooit geen percentages en mijn inziens hebben ze nog nooit in 1x de 30% behaald. Nu gaan mensen toch nadenken en mogelijk over de streep. Daarnaast helpen alle berichten in de media ook niet erg mee. Ook de artikelen in de pc bladen helpen daarbij niet bij. Hierin werd aangegeven dat bij kabel de rek er nog lang niet uit is en heel veel mensen een snelle upload niet nodig zijn, alleen wanneer je veel grafisch materiaal moet versturen. Maar hoe vaak doen mensen dat? Ondertussen kan je nog een beetje surfen. Ondertussen kan je nog een beetje surfen.

  Beeldkwaliteit van Ziggo en Canaal Digitaal is er goed beter dan glasvezel, heb zelf glasvezel en kan dat beamen (heb geen iptv van KPN). Enige wat nog wel kan helpen is de voorgenomen overname van Ziggo door UPC. Waarin UPC dan verdwijnt als naam.

 4. Pim schreef:

  Ondanks de verlenging van de inschrijf termijn is het oorverdovend stil over de resultaten. De KPN info winkel in de Weide is inmiddels weg. En er kwam iemand aan de deur met de boodschap dat binnenkort mijn tegelpad word opgebroken om een glaskabel te leggen. Is de 30% gehaald dan? Nergens info namelijk.

  • henk-jan schreef:

   Er is inderdaad weinig info over percentages en dergelijke. Voor zover ik weet is de KPN Winkel in De Weide er nog wel…? Ben erg benieuwd wat voor ‘iemand’ je aan de deur hebt gehad die dat zei? Er worden ook voor bedrijven glaskabels in de grond gelegd. Maar ik ben het zeker met je eens dat de info van uit Reggefiber met percentages en dergelijk summier is!

 5. Pim schreef:

  De KPN infowinkel is sinds vorige week inmiddels weg.

 6. Pim schreef:

  Nog 6 dagen en dan loopt ook de tweede inschrijf periode af.
  Blijf het vreemd vinden dat het oorverdovend stil is qua acquisitie.
  Slechts 1x mensen van KPN aan de deur gehad, en iemand die beweerde dat er binnenkort graafwerkzaamheden voor glas zou beginnen.
  Er is niets bekend over percentages, terwijl in andere plaatsen melding wordt gemaakt als de 30% bijna behaald is. Kortom, wijst men in Hoogeveen glas af, of staat reggefiber plotseling voor de deur om een geul te graven in de tuin?!?

 7. Pingback: Kirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *