Coevorden krijgt glasvezel – volgt Hoogeveen?

Coevorden – Voldoende huishoudens in Coevorden hebben ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. Reggefiber had tenminste 30 procent nodig en dat is gelukt. Binnenkort wordt gestart met de aanleg.

In het dagelijkse werk- en privéleven gebruiken huishoudens steeds meer data op apparatuur die slimmer en slimmer wordt. De hoeveelheid data die Nederlanders versturen groeit explosief, met wel 60 procent per jaar. Glasvezel beschikt als ‘next generation’ netwerk over een enorme capaciteit. In het aansluitingsgebied krijgt iedere woning een eigen glasvezelverbinding die niet met de buurt hoeft te worden gedeeld, wat een positieve invloed heeft op de snelheid en stabiliteit van het netwerk. Dit ondersteunt het snel downloaden van films, het streamen van muziek of spelen van online games, maar vooral het uploaden en delen van bestanden.
Glasvezel

Binnenkort gaat Reggefiber beginnen met de aanleg van het netwerk. Hierover ontvangen de bewoners tijdig bericht. Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een eigen glasvezelaansluiting. Reggefiber brengt hiervoor geen kosten in rekening. Huishoudens met een glasvezelabonnement geven automatisch toestemming voor de  aansluiting in de woning en de werkzaamheden die daarmee gepaard gaan. Ieder huishouden zonder glasvezelabonnement ontvangt nog een informatiepakket van Reggefiber. Daarin zit een antwoordkaart waarmee toestemming gegeven kan worden. De verwachting is dat de aanlegwerkzaamheden tot december zullen duren.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Coevorden krijgt glasvezel – volgt Hoogeveen?

 1. Pim schreef:

  Is me niet helemaal duidelijk wat de glasvezel aanleg in Coevorden met Hoogeveen te maken heeft. Er zijn wel meer plaatsen in ons land waar inmiddels al glas ligt. Dergelijke berichten sporen mij niet aan ervoor te gaan kiezen. Door andere berichten uit social media en programma’s als Radar en Kassa maak ik juist pas op de plaats.

 2. Gert schreef:

  Hier in Meppel heb ik glasvezel.

  Werkt het? Ja heel goed
  Ben je de hoge upload snelheid nodig? Neen, tenzij je ergens bij een private torrent-club zit en je je ratio moet halen. Moet je veel grafisch materiaal versturen wat maakt het dan uit of je er 5 minuten of misschien 20 minuten op moet wachten? Een beetje medewerker kan in tussentijd wat anders doen achter de pc.

  Het zal ongetwijfeld de toekomst hebben, maar voor nu is het niet nodig.
  Veel mensen hebben de achterliggende infrastructuur in hun eigen netwerk nog niet eens op orde. M.a.w. er zijn genoeg mensen die niet de volle snelheid halen wanneer ze via wifi downloaden, het maakt in dat geval dan niet uit of je supersnel internet via Ziggo of glasvezel hebt.

  Ik had een aanbieding destijds waar Ziggo niet tegenop kon toen ik verhuisde, dat was de voornaamste reden.

 3. Pingback: Tony

 4. Pingback: Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *