Glasvezel in Hoogeveen?

Helaas dit is geen bericht dat het eindelijk gaat gebeuren in Hoogeveen. Tot op heden is er geen enkel initiatief, waar wij van op de hoogte zijn dat gaat lijden tot glasvezel in Hoogeveen.

Op dit moment zijn alleen de bedrijventerreinen in Hoogeveen voorzien van glasvezel.
Dat zjn de volgende terreinen:

 • Buitenvaart
 • Toldijk
 • De Wieken

Waarom dan deze site? Wij willen in kaart brengen of er wel vraag naar is.
Hoe dat precies in zijn werk gaat is nog even afwachten.
Wel is het al mogelijk om te reageren op dit artikel.

Daarnaast kun je #GlasvezelHoogev volgen op Twitter.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

25 reacties op Glasvezel in Hoogeveen?

 1. Henk schreef:

  Zal een keer tijd worden, hopen dat er genoeg animo voor is en dat het goedkoper wordt dan Ziggo.

  Met dat gigantische monopoly wat ze hier hebben.

 2. Ben hier helemaal mee eens hoe zou ik je kunen helpen hier mee goed gedaan Martin.

  • martin schreef:

   Hoe je kunt helpen? Zorg dat zo veel mogelijk mensen op deze site reageren. En lid worden op Twitter? Bij genoeg animo ga ik de site uitbreiden, zodat alles beter inzichtelijk wordt.

 3. Hoogevener schreef:

  Assen krijgt binnenkort Glasvezel. Althans zeer waarschijnlijk. Randstad is verkoopmedewerkers aan het werven voor Reggefiber in Assen. Zie: http://www.randstad.nl/vacatures/992304

  Wellicht dat men in Hoogeveen ook al bezig is! šŸ˜‰

 4. Dude schreef:

  Op http://www.eindelijkglasvezel.nl/ kun je zien waar gewerkt wordt aan glasvezel. Hoogeveen zit daar helaas niet bij.

 5. Willem schreef:

  Het wordt tijd voor een snelle verbinding!!!

 6. Bernard schreef:

  Was net aan het zoeken op internet of er al enig schot zit in het aanleggen van glasvezel in Hoogeveen. Helaas weinig tot niets gevonden, behalve deze site!
  Ik hoop dat je doorgaat met dit initiatief en mocht je daar hulp bij nodig hebben, mijn e-mailadres is nu bekend bij je…

 7. Michel schreef:

  Kan niet snel genoeg komen! Lekker snel internetten

 8. Ot schreef:

  Zou inderdaad een keer tijd worden.. Reggefiber is een optie, maar is er ook al naar KPN WMP gekeken?

  Er natuurlijk ook TV (HD) gekeken worden via Glasvezel. De mogelijkheden met glas zijn eindeloos.

  • martin schreef:

   Er is nog niet serieus contact opgenomen met een leverancier. In die fase zijn we nog lang niet. Er moeten eerst meer mensen komen die het willen hebben. Vandaar uit kunnen we verder.

 9. Ivon schreef:

  Ben net sinds augustus over gestapt van Telfort naar Ziggo, dus zit in ieder geval voor een jaartje vast ( of was het nou 2? ).
  Qua snelheid zou ik zekers wel glasvezel willen hebben, maar als ik nog kijk naar de prijzen ervan qua abonnementen dan ben ik heel eerlijk, ik vind het nog veel te duur.
  Maar goed dat ik naar onze eigen portemonaie kijkende.
  Mocht de prijs dichtbij liggen met wat we nu kwijt zijn dan zou ik zeker overwegen om over te gaan stappen naar glasvezel.

  • martin schreef:

   Ik verwacht ook niet als er al genoeg initiatief is dat het binnen een jaar ligt. Wat betreft de prijs ben ik het een beetje met je eens. Aan de andere kant zijn er genoeg mensen die een snellere upload willen. En dan is glasvezel de oplossing.

 10. Drost schreef:

  Op de wieken glasvezel .?
  Bij ons in de straat niet zelf nog geen kabeltv

 11. Brenda schreef:

  Laat dat glasvezel maar komen, hoe eerder hoe beter. Hebben graag een goede verbining qua internet en dat laat nu soms te wensen over.

 12. Michael schreef:

  Lijkt me een goed idee om voor glasvezel te gaan. In de toekomst zal dit een noodzakelijk goed zijn.

 13. Michael schreef:

  Lijkt me een noodzakelijk gegeven voor de toekomst. Zonder glasvezel komen we niet ver in Hoogeveen !

 14. Roy schreef:

  In hollandscheveld is er ook behoefte aan glasvezel!!

 15. Michael schreef:

  Voor de toekomst lijkt me de aanleg van een glasvezelnet noodzakelijk. Hoogeveen kan en mag daarin niet achterblijven.

 16. Horace schreef:

  Het feit dat de Buitenvaart, de Wieken en Toldijk al Glasvezel hebben is gedeeltelijk juist. Dit glasnetwerk is van KPN en is bedoeld voor de zakelijke klanten, de tarieven en diensten op dit netwerk zijn dan ook niet geschikt voor thuisgebruik.

  Samen met collega’s heb ik recent Hoogeveen geschikt gemaakt voor VDSL. Dit is het tussenliggende alternatief voor glasvezel. Hierbij is er een nieuwe wijkkast gekomen waarop een krachtige glasverbinding aangesloten is. Van hieruit zullen de laatste meters met het bekende kopertouwtje aangesloten blijven. Wel zijn op dit netwerk hogere snelheden te behalen en meerdere diensten. Zover ik weet zal KPN tegen het einde van het jaar hier zijn diensten overheen gaan leveren.

  Vanwege bovenstaande zal glas niet direct in Hoogeveen worden uitgerold aangezien VDSL wordt aangelegd in gebieden waar deze plannen eerst niet ten uitvoer komen.
  Emmen daar in tegen krijgt wel glas en in Assen gaat gekeken worden of er voldoende animo is.

  Feit is dat Reggefiber voor de helft KPN is. De heren zullen onder elkaar vast wel overleggen wat waar gaat gebeuren om zo elkaars markt niet in gevaar te brengen. De gebieden waar wij op dit moment VDSL aanleggen zijn allemaal dorpen of steden waar glas voorlopig zijn intrede niet zal doen.
  E.e.a. ligt ook aan Hoogeveen zelf, als de gemeente samen met enthousiaste bewoners bij een provider aanklopt zal dit zeker zijn uitwerking hebben. Kijk b.v. naar ADSL, Hoogeveen was 1 van de laatste middelgrote gemeentes die op het ADSLnetwerk werd aangesloten. Als we niet oppassen gebeurt dit met glas ook.
  Het lijkt mij in deze verstandig een werkgroep te vormen die bij de gemeente om de tafel moet zien te komen om daarmee de mogelijkheden te bekijken en uit te zetten.

  Buiten alle kritische tonen ben ik de eerste die voor glas zou tekenen omdat dit beter toekomst-proof is in vergelijking met koper en draadloze netwerken. Ook de prijzen zijn zeker concurrerend te noemen gezien de snelheid, capaciteit en diensten die je ervoor krijgt. Mensen die zeggen dat het te duur is vergelijken Appels met Peren, en als de rest dan wil wachten totdat het zich bewezen heeft, dan weten we zeker dat Hoogeveen in 2025 eindelijk op glas zal zijn aangesloten.

  • henk-jan schreef:

   Klopt! Daarom moeten we nu eerst inzicht krijgen in de belangstelling die er is onder de bewoners. Dat lijkt de goede kant op te gaan. Als het zover is kunnen we een bewonersiniatief opstarten en kunnen we dit naar Reggefiber communiceren. We moeten dan uiteraard wel genoeg mensen kunnen vinden die hier in mee willen draaien. Want iedereen heeft het tegenwoordig druk. Maar het komt er niet van zelf. En wat je ook zegt. We moeten niet wachten tot Hoogeveen weer als laatste aan de beurt is. Na Meppel lijkt Hoogeveen samen met Emmen en Assen de goede keus!

 17. Bastiaan schreef:

  Succes met jullie initiatief!

  Ik ben initiatiefnemer in Barendrecht.
  Laten wel elkaar op de hoogte houden van vorderingen en kijken of we tips kunnen uitwisselen!

  @gv_barendrecht

 18. frido schreef:

  Ik zou zeggen, start een poll vergezeld met abonnementsprijzen, beschikbare diensten en bandbreedte. Neemt u glasvezel wanneer dit beschikbaar is, ja of nee?

 19. Gerard schreef:

  Ik woon in Holandscheveld en ben zeker voor glasvezel. Op dit moment is de snelste verbinding via de kabel. Ziggo is de enige die dit kan leveren en heeft op deze manier een monopolie positie. Andere aanbieders maken gebruik van de adsl verbinding wat een internetsnelheid opleverd van 8mb. Dat is toch niet meer van deze tijd! Daarom ben ik voor glasvezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *