Initiatiefnemers voor glasvezel in Hoogeveen gezocht

Héél Hoogeveen zou binnen enkele jaren voorzien moeten zijn van glasvezel Internet. Dit stelt VVD Raadslid Mark Strolenberg. Om aanleg van glasvezel goed van de grond te laten komen is Strolenberg momenteel bezig met een bewonersinitiatief en zoekt daarvoor nog geïnteresseerde mede-initiatiefnemers en ambassadeurs.

Op dit moment wordt door verschillende partijen glasvezel in Nederland aangelegd. Doel van de initiatiefgroep is om met de verschillende partijen in gesprek te gaan en te interesseren om in Hoogeveen te investeren. Wenselijk is om binnenkort informatieavonden voor inwoners te organiseren en te starten met vraagbundeling, waarvoor ambassadeurs vanuit Hoogeveen en omliggende dorpen nodig zijn.

Strolenberg is van mening dat de aanleg van een open glasvezelnetwerk de lokale economie bevorderd en van groot belang is voor inwoners, bedrijfsleven en bijvoorbeeld onderwijs in Hoogeveen. Het is van belang dat er een open glasvezelnetwerk komt, dit om concurrentie te bevorderen, gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden en in de toekomst capaciteitsproblemen op het huidige kabelnetwerk te voorkomen. Glasvezel kan veel grotere hoeveelheden data aan, omdat het met lichtsignalen werkt en overbrugt langere afstanden zonder verlies van kwaliteit en snelheid, ook niet als er veel mensen tegelijk gebruik van maken. Geïnteresseerden kunnen zich (aan)melden via: (email adres verwijderd i.v.m. spam)

Bron: Persbericht Mark Strolenberg in de Hoogeveense Courant Woensdag 7 maart 2012

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

9 reacties op Initiatiefnemers voor glasvezel in Hoogeveen gezocht

  1. Pingback: Pedro

  2. Pingback: nelson

  3. Pingback: Aaron

  4. Pingback: Mitchell

  5. Pingback: rene

  6. Pingback: Trevor

  7. Pingback: christopher

  8. Pingback: Allen

  9. Pingback: angelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *