Reggefiber aanwezig op kerstmarkt in De Weideblik

Op 13 en 14 december is Reggefiber aanwezig op de kerstmarkt in Wijkcentrum De Weideblik in Hoogeveen. Op deze dag hebben inwoners van De Weide en Erflanden de mogelijkheid alles te weten te komen over glasvezel en het aanbod van de serviceproviders.

Kerstmarkt.

Op de kerstmarkt kan iedereen terecht met vragen over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel. Ook krijgen mensen de kans persoonlijk vragen te stellen aan KPN, Scarlet, Telfort en Vodafone. Ook kan iedereen tijdens de kerstmarkt een glasvezelabonnement afsluiten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op vrijdag 13 vanaf 15.00 uur en zaterdag 14 december vanaf 10.00 uur in Wijkcentrum de Weideblik.

 

Abonnement.
Het glasvezelnetwerk wordt alleen aangelegd als 30% van de huishoudens binnen het aansluitgebied van De Weide en Erflanden ervoor kiest. Dat kan door voor 19 januari een abonnement af te sluiten bij één van de serviceproviders.

 

Informatie en persoonlijk advies.

Naast een bezoek aan de kerstmarkt kunnen inwoners terecht bij de glasvezelwinkel, gevestigd aan de Schutstraat 30 in Hoogeveen. Daar vinden ze alle informatie over de serviceproviders, de voordelen en mogelijkheden van glasvezel. Daarnaast krijgen ze een onafhankelijk overzicht van de abonnementen en kan men er terecht voor een persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een glasvezelabonnement. Kijk voor de openingstijden op www.eindelijkglasvezel.nl/hoogeveen.

 

Salesmanager bij Reggefiber Sander de Vries: “We krijgen al erg veel positieve reacties van de inwoners van De Weide en Erflanden op onze plannen om een glasvezelnetwerk aan te leggen in hun woonplaats. Toch kunnen we ons voorstellen dat er ook nog vragen zijn. Met deze informatiemarkt bieden we de mogelijkheid die vragen aan ons en de deelnemende serviceproviders te stellen.”

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

9 reacties op Reggefiber aanwezig op kerstmarkt in De Weideblik

 1. Pim schreef:

  De vragen die ik had, kon men niet beantwoorden. En ja, dan houd het snel op.

 2. Gert schreef:

  Wat voor vragen had je dan Pim, misschien dat we ze hier kunnen beantwoorden?

  • Pim schreef:

   Laat ik er met 1 beginnen:

   “Hoe wordt HD TV aangeleverd?

   • Gert schreef:

    Heel goede vraag!
    Ik vond dit ook een belangrijke vraag tijdens mijn keuze voor een abonnement voor glasvezel. Ik twijfelde tussen kabel of glasvezel. Uiteindelijk toch de stoute schoenen aangetrokken en voor glasvezel gekozen voor een jaartje.
    Let wel: ik ben niet woonachtig in Hoogeveen, maar in de buurt. Hier ligt al sinds een jaar of 2-3 glasvezel. Doordat ik een woning gekocht heb kon ik ineens kiezen tussen beide opties.
    Ik heb gekozen voor Vodafone i.v.m. toekomstperspectief: http://tweakers.net/nieuws/88916/vodafone-neemt-lokale-glasvezelaanbieder-wisper-over.html. Op deze manier kunnen ze los van KPN een eigen glasvezelnetwerk uitrollen. Mogelijk tegen een prijsverhoging, maar tegen die tijd zijn er weer nieuwe aanbieders op de markt.

   • henk-jan schreef:

    Dag,

    Om op je HD vraag te reageren. Er zijn twee systemen. Digitaletv.nl legt het duidelijk uit. http://www.digitaletv.nl/glasvezel Het is wel een wat ouder artikel. KPN biedt al wat betere streams aan. Daarnaast biedt Solcon ook TV aan. Maar gaat dit (zelf) regelen. Of dit ook rechtstreeks van de media gateway komt weet ik zo niet…

    let wel, KPN is bezig om HD+ aan te bieden via IP TV. Heb je iets aan dit antwoord./ 😉

    • Pim schreef:

     Ook het HD+ van KPN wordt ge-re-encodeerd, waardoor de kwaliteit t.o.v. HD TV er ver onder blijft.
     Als de andere glasaanbieders ook werken volgens het KPN Wholesale model, is glas geen optie.

     • henk-jan schreef:

      Wat is je bron daarvoor als ik vragen mag? En Glashart Media aanbieders gebruiken echt een andere stream. 😉

 3. Pim schreef:

  In Hoogeveen krijgen we te maken met Reggefiber. (51% KPN) dus niet met GlasHart, en worden de HD TV streams ge-re-encodeert. KPN Wholesale model.

  • henk-jan schreef:

   Reggefiber is de aanbieder van het netwerk. De aanbieders zijn vrij wat ze over dat netwerk aanbieden en welke diensten ze daarvoor gebruiken. voor zover ik weet zijn in vrijwel alle nieuwe locaties zowel Glashart Media als KPN’s eigen stream aanwezig. overzicht met gemeenten die Glashart Media in ieder geval aanbieden kan je zien op: http://www.glashartmedia.nl/Algemeen/101TV+tijdelijk+via+DVB-C/ Voorbeeld is de gemeente Midden-Drenthe waar sinds kort glasvezel ligt. Telfort (ook KPN maar zijn eigen beleid) biedt ook TV aan via glashart media. Dus zowel DVB-C als IP-TV via het glashart netwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *