Steeds meer glasvezel in Drenthe

In Meppel ligt sinds 2009 al een glasvezelnetwerk. Daarmee was Meppel de eerste plaats in Drenthe waar glasvezel gerealiseerd is. Maar de glasvezelsnelheid is nu ook goed te merken in de nieuw aan te leggen regio’s! Vandaag is er bekend gemaakt dat de wijk Assen-Kloosterveen glasvezel krijgt. Eerder is al bekend gemaakt dat verschillende dorpen rond Emmen glasvezel krijgen. Dit zijn de dorpen: Nieuw-Amsterdam, Erica, Schoonebeek, Klazinaveen, Zwartemeer, Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, Weiteveen en Nieuw-Schoonebeek. Daarnaast loopt er een iniatief in: Roden, Nieuw-Roden, Peize en Norg. Maar ook Eelde-Paterswolde, Eelderwolde, Tynaarlo, Vries en Zuidlaren zitten met smart te wachten op glasvezel! Maar niet alleen in Drenthe. Ook in onze direct omgeving is men er mee bezig. Zo loopt er momenteel ook al een haalbaarheidsonderzoek in Hardenberg en Ommen.

Nu er steeds meer plaatsen over gaan op glasvezel is de vraag wanneer Hoogeveen over gaat op glasvezel. Een politieke partij in de gemeenteraad heeft al schriftelijke vragen gesteld. De vraag is nu wanneer er echt stappen gezet gaan worden. Of gaat Hoogeveen als laatste gemeente over op glasvezel…?

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

15 reacties op Steeds meer glasvezel in Drenthe

 1. Ot schreef:

  De kans is zeer groot dat Hoogeveen (een van) de laatste gemeente in Drenthe wordt welke glasvezel krijgt. Dit gezien het bovenstaande lijstje waar reeds de bevestiging is dat het komt en de initiatieven die er genomen zijn. Dat laatste ontbreekt in Hoogeveen…

 2. Pingback: Jeffrey

 3. Pingback: ross

 4. Pingback: glen

 5. Pingback: Tom

 6. Pingback: Clyde

 7. Pingback: marion

 8. Pingback: jon

 9. Pingback: Jimmie

 10. Pingback: Kurt

 11. Pingback: Terrance

 12. Pingback: luther

 13. Pingback: Philip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *