Waarom ik voor glasvezel kies

Wel of niet voor glasvezel kiezen is en blijft een persoonlijke keuze.

ADSL is niet echt meer een alternatief zeker niet waar ik woon.

Kabel heeft een te lage upload snelheid en dat gaat ook zo blijven.
Want alles wat ze aan ruimte geven op het upload gedeelte gaat ten koste van de download snelheid. De connectie snelheid is lager.

Waarom glasvezel?
Glasvezel is klaar voor hoge snelheden ook al zijn die momenteel nog prijzig.
Echter moet ik zeggen dat er abonnementen zijn die goedkoper zijn dan de kabel.
Op glasvezel is er concurrentie en bij de kabel niet.
Voor de gamers is er een lagere “ping”.
Als ik foto’s of video’s upload, met skype of voip bel is het fijn om een hoge upload snelheid te hebben.
Voor mijn werk kan ik het goed gebruiken, maar dat laat ik even buiten beschouwing.

Waarom is een hoge connectie snelheid belangrijk?
Met een hoge connectie snelheid heb ik het niet over de up of download snelheid,
maar de tijd die het duurt om via mijn pc/telefoon/tablet/etc verbinding te maken met een server.
Voor gamers betekent dit een betere game play.
Maar ook gewoon internetten geeft een snellere ervaring.

Prijzen?
Snel glasvezel is duur, maar dat zijn ook snelheden die je bij de kabel nog niet kunt krijgen.
Echter ik heb een 50 down/50 up abonnement afgesloten welke goedkoper is dan de kabel 60 down/6 up.
Dus het hoeft niet duurder te zijn.

De dingen die ik hierboven noem zijn op basis van de dingen die ik nu weet. Als het niet klopt vermeld het dan even als commentaar, dan pas ik het artikel aan en leer ik ook weer wat bij.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

15 reacties op Waarom ik voor glasvezel kies

 1. gary schreef:

  ” voor de gamers is er een hogere “ping”.” Hoe lagere ping hoe beter natuurlijk. Reden dat ik voor glasvezel kies is natuurlijk de bandbreedte voordeel. En prijstechnisch is het voor mij interessanter om voor glasvezel te kiezen.

  • martin schreef:

   Klopt helemaal, ik heb het aangepast.

  • DataWeb schreef:

   Misschien een beetje achteraf praten hier, maar ook voor bedrijven is het ook interessant om over te stappen op glasvezel. We hebben al verschillende bedrijven aangesloten, omdat zij een betrouwbare “snelle” internetverbinding nodig hadden.
   Ik zeg hier “snelle”, omdat het gaat om een snellere verbinding dan via alternatieve methodes zoals koper en ADSL. Meer info zie: http:/www.dataweb.nl/verbindingen/zakelijk-glasvezel/

 2. Pim schreef:

  De feiten over glasvezel worden nogal gekleurt naar buiten gebracht. Open en eerlijke informatie naar burger is een must wil men als gemeente betrouwbaar overkomen.

  Informatie welke nu door Cranendonck richting de burgers worden gegeven, is duidelijk en niets verhullend. Het zou aan te bevelen zijn dat de gemeente Hoogeveen ook op dergelijke wijze zijn burgers informatie verstrekt.

  Zie Pdf Cranendonck via: http://www.ovoc.nl/files/GlasvezelRev.pdf

  • martin schreef:

   Ik heb de PDF even snel doorgelezen en die is erg interessant. Moet wel zeggen dat ik juist dat document gekleurd vind. Inderdaad Reggefiber is voor een groot deel in handen van KPN, maar er zijn meer dan 2 serviceproviders die geen dochters van KPN zijn. Maar als we het in perspectief brengen, op dit moment in Hoogeveen hebben we eigenlijk alleen als alternatief de kabel met 1 provider.

   En hoezo is 1 Mbit snel genoeg voor upload, wat is dat voor onzin? Ik zit regelmatig te wachten tot dingen eindelijk zijn geüpload en ik heb 6 Mbit upload. Bijvoorbeeld als ik een fotoalbum maak of een youtube filmpje upload.

   De rest van het artikel is erg technisch en heb ik onvoldoende kennis over. Echter denk ik dat het voor Hoogeveen goed zou zijn dat we meer concurentie krijgen dan alleen de kabel.

   En als de informatie in mijn artikel (mijn mening) gekleurd is, dan klopt dat. Want ik heb al de keuze voor glasvezel gemaakt, mede gezien de ervaring met de kabel die ik op dit moment heb.

   Bedankt voor je bijdrage!

 3. Henk schreef:

  Bij tele 2 kost een 100mbit alles in 1 glasvezel abonnement 52,50 euro. Bij ziggo is een alles in 1 kabel abonnement van 60mbit 54 euro. Glasvezel is dus goedkoper én sneller

  • Pim schreef:

   Ik denk dat de abonnementskosten minder relevant zijn dan hetgeen individueel je nodig denkt te hebben. Immers, aan elke wens hangt een prijskaartje. Daarnaast biedt bijvoorbeeld Ziggo op dit moment 150/15Mb/s, hetgeen qua download sneller is dan enig andere fiber aanbieder. Wil je grote bestanden uploaden, dan zou fiber wellicht handig zijn. Dit is echter vooral voorbehouden aan bedrijven, en met name de grafische sector.

   Ikzelf heb een download van 20Mb/s via ADSL, waarmee ik vooralsnog voldoende mee uit de voeten kan. Met dit 3 in 1 pakket voorzie ik 2 televisies van beeld, hangen er 2 laptops aan, vaak i.c.m. met 2 iPhones. Als deze allen tegelijk in gebruik zijn, heb ik geen enkele storing o.i.d. Daarnaast werkt streaming video soepel.

   Kijken we naar het fenomeen HD TV, dan biedt kabel verreweg het beste beeld. Bij KPN en zijn verwanten wil het er gewoon niet in dat het rе-еncodеn van NOB-mediagateway en SAT streams het beeld en geluid altijd slechter zal maken.

   Voor HD zenders op de kabel worden originele geëncodeerde streams van Ericsson (Technicolor) of een satelliet aanbieder gebruikt. De kabelaars zetten deze streams onveranderd door naar de eindgebruiker.

   KPN haalt deze streams eerst nog door hun eigen encoderstraat. Het audio en video signaal wordt dan nogmaals omgezet. Extra ondertitels, audiosporen en Dolby wordt eruit geript en het Verіmatrіx VCAS wordt toegevoegd. Een hogere bitrate of een nieuwere generatie MPEG4 encoder zal KPN niet helpen om een beter beeld en geluid te krijgen dan de kabelaars. Feit is namelijk dat het rе-еncodеn van een reeds gecomprimeerde stream het beeld en geluid altijd minder zal maken. Een rе-еncodеd KPN HD+ stream bij Reggefiber kan en zal dus niet gelijk of beter zijn dan de orignele encode van Ericsson of een sat aanbieder.

   Kortom, fiber kan erg snel zijn, maar wordt vervolgens weer beperkt door hetgeen de service providers eruit halen, dan wel aanbieden.

 4. Geert schreef:

  De tijd zal leren of je op glas beter af bent.
  Voor de TV kijker is de beeld kwaliteit op coax (zigg0) veel beter zie bovenstaand reencoden verhaal van Pim.
  Ook worden geen CI 1.2 en 1.3 modules ondersteunt.
  Met name ouderen vinden dit erg prettig geen losse decoder maar de module in de TV.
  Blijft een kwestie van smaak en meer dan 99% sluit weer het oude vertrouwd abonnement af met waarschijnlijk dezelfde snelheid en zelfde prijs, wat schiet je er dan mee op.

  Het is gewoon marketing soms op het randje (agressieve) af van wat ik meemaak en hoor. Hoezo vrijheid het wordt bijna opgedrongen en daar heb ik een hekel aan.
  En dan moet alles nog open en komen er weer lelijke POP locaties = Huisjes van Reggefiber in de wijken je zult het maar naast achter je huis krijgen te staan.

  • henk-jan schreef:

   Beste Geert,

   Begrijp door je IP je reactie wel. 😉 Maar ben het niet helemaal eens met je reactie.

   Glashart media biedt ook HD TV aan en die wordt niet opnieuw gerenderd en komt ook rechtstreeks van de mediagateway van Technicolor/Ericsson in Hilversum. Het verschilt per provider via welke aanbieder ze televisie leveren. Dat is het mooie van keuze vrijheid!

   Als je kiest voor een provider die ook DVB-C en analoog singaal aanbiedt via de glasvezel heb je helemaal geen CI module nodig. Die kan je er uithalen en alle zenders zijn ongecodeerd te ontvange. Alle Ziggo gecertificeerde ontvangers zijn sowieso geschikt.
   http://www.glashartmedia.nl/Diensten/Kabel+TV/

   En waarom zou 99% het oude pakket weer aansluiten? Heb je hier een onderbouwing voor?

   Er wordt erg veel aandacht geschonken aan marketing. Dat klopt. Dit omdat de 30% gehaald moet worden. Aangezien de aanleg van het netwerk natuurlijk een enorme investering. Daarnaast vind ik dat de marketing van Ziggo erg agressief is. Bijvoorbeeld het aanspreken van mensen op straat na een glasvezel informatiebijeenkomst waarom ze vooral niet voor glasvezel moeten kiezen! Dit wekt bij mij alleen maar het idee dat Ziggo angstig is om klanten te verliezen en het glasvezel netwerk blijkbaar iets te bieden heeft wat Ziggo niet kan. Waarom moet er anders zo tegen worden geageerd?

   Daarnaast zegt Ziggo dat een glasvezel netwerk niet nodig is. Terwijl andere kabelproviders zelf glasvezel in de grond leggen! Denk aan Caiway en stichting kabelnet Veendam. Blijkbaar vinden deze kabelproviders hun CAI netwerk voor de toekomst toch niet zo geschikt dat ze toch maar glasvezel in de grond leggen. Hopen dat het netwerk dan wel open is…

   De locatie’s voor de POP’s is regelmatig naast een electra huisje die er al staat. Vaak zijn die plekken die niet echt in het zicht liggen. Ja, de grond moet wel open en dat zal inderdaad wel voor overlast zorgen. Maar wat ik van Reggefiber begreep gaan ze in tegenstelling tot andere plaatsen in Hoogeveen borstelen bij de aanleg wat zorgt dat kabels vrijwel niet beschadigd raken de aanleg enorm snel kan. Als er JA gezegd wordt door de inwoners van Hoogeveen zou in de zomer geloof ik al de eerste mensen gebruik kunnen maken van glasvezel!

 5. Pim schreef:

  Uit onderzoek van “Glavezel-Vergelijken” blijkt dat het merendeel van de Hoogeveense burgers die een abonnement voor glasvezel hebben afgesloten, gekozen hebben voor het pakket “Internet en Bellen groen 30” van Tweak.

  Zie: https://www.glasvezel-vergelijken.nl/plaatsen/hoogeveen

  Dit verbaast mij enorm, immers er wordt steeds gepraat over “suppersnel internet” en dan blijkt dat het merendeel kiest voor 30/30Mbps.

 6. henk-jan schreef:

  Dan ben ik erg benieuwd of basis van hoeveel afgesloten contracten die statistieken gegenereerd zijn…. Weet jij dat toevallig? Ik denk dat het op basis van 1 aanmelding via die website is…;) Onderzoek zegt wat als er gemeld wordt hoe dat onderzoek is uitgevoerd….

 7. Pingback: arturo

 8. Pingback: wesley

 9. Pingback: ernesto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *